Trenerji

PAVEL SAVINOV – glavni trener –  umetnostno drsanje

Pavel, znan po svoji organiziranosti in smislu za humor ter dobrem okusu za glasbo, je glavni trener DK Kranj od l. 2020.  Rojen je l. 1992 v Sofiji, kjer je tudi začel svojo športno in drsalno kariero. 

Kot reprezentant Bolgarije je tekmoval na prestižnih  svetovnih mladinskih prvenstvih Mednarodne drsalne zveze ISU in Grand Prix tekmovanjih, kjer je pokazal najzahtevnejše skoke in  elemente in zasedal odlične uvrstitve. Tekmoval je tudi v parih z Anjeliko Ilievo, s katero sta prav tako jemala dih gledalcem prestižnih tekmovanj med leti 2011 in 2013. 

L. 2011 je z odliko diplomiral iz Športnega trenerstva na Nacionalni športni akademiji “Vasil Levski” v Bolgariji.  Trenerski poklic je začel v Sofiji in nadaljeval v Varni. Splet okoliščin in Pavlov ugled čudovitega športnega pedagoga sta ga privedla do selitve v Slovenijo l. 2019.

V Sloveniji je najprej deloval kot trener v Drsalnem klubu Celje. Kmalu za tem pa se je preselil v Kranj in zasedel mesto glavnega  trenerja umetnostnega drsanja v Drsalnem klubu Kranj. Skupno ima več kot 10 let trenerskih izkušenj. Je umirjen, vztrajen in temeljit trener z veliko uspešnimi mladimi drsalci. Predvsem pa ima posluh za čustveno plat mladih športnikov in pri treniranju ne pozabi na dobro psihološko pripravo in podporo svojih varovancev.  Govori angleški, bolgarski, ruski in slovenski jezik. 

URŠA ERJAVEC – hitrostno drsanje

Urša je svojo drsalno po začela pri 10 letih začela v Drsalnem klubu Celje. Kot članica slovenske reprezentance je tekmovala 4 leta, leta 2019 pa se je udeležila tudi Mladinskih Olimpijskih iger. 

Trenersko pot je začela v letu 2021 v DK Celje, kot pomočnica glavnega trenerja. Po selitvi v Kranj, kjer študira športni management, pa je pridobila licenco za trenerko hitrostnega drsanja in prevzela funkcijo glavne trenerke hitrostnega drsanja. 

Velja za prijazno in sensibilno trenerko z dobrim smislom za delo z otroki in veliko ljubezni do drsalnega športa. 

JERA ZIHERL –  umetnostno drsanje

Vedno nasmejana in vestna študentka mikrobiologije Jera Ziherl je z drsanjem v DK Kranj pričela pri 7 letih. Že v času tekmovalne  kariere je na treningih z veseljem pomagala trenerjem pri učenju mlajših drsalcev. Z velikim veseljem smo jo po pridobitvi licence tudi uradno sprejeli v trenerske vrste DK Kranj, kjer trenira najmlajše tekmovalce ter v zimski sezoni vodi tečaje.  Mladi športniki in športnice imajo njene treninge radi predvsem zaradi razgibanosti. 

Jera ima odličen posluh za potrebe mladih športnikov in jim pomaga razvijati poleg športnih dozežkov tudi pozitivno naravnano osebnost.  

IZA PRUSNIK – umetnostno drsanje

Prav tako študentka biologije Iza Prusnik se umetnostnemu drsanju posveča  že 15 let. V tem času je nanizala vrsto tekmovalnih uspehov tudi v mladinski konkurenci.  Po pridobitvi licence za trenerko umetnostnega drsanja smo ji zaupali del treningov mlajših tekmovalcev, ki iz treningov hodijo nasmejani in z željo po še! Iza uživa v ustvarjanju koreografij, nekatere od njih je bilo moč videti na naših zimskih predstavah, seveda pa tudi na tekmovanjih. 

 

 

Verified by MonsterInsights