Hitrostno drsanje

Hitrostno drsanje na kratke proge je dinamična in atraktivna drsalna disciplina. Drsalci poskušajo na progi dolgi 111m razviti čim večjo hitrost. Šport je priljubljen predvsem zaradi elegantne tehnike in hitrosti. Uradne discipline hitrostnega drsanja na kratke proge so 500m, 1000m, 1500m in štafeta. Discipline so v mlajših kategorijah prilagojene.

Reprezentantka Urša Erjavec na treningu
Žan Štefan, Ajda, Urša, Lana Veronika in Aria na državnem prvenstvu

Hitrostno drsanje je primerno za fante in punce od 6. leta starosti, saj je dinamičen, ne vsebuje nasilja in je varen. Spada med individualne discipline, vendar je na treningih ključnega pomena prav dobro povezana ekipa, brez katere ni uspeha. Zato trenerji in drsalci delamo na sodelovanju.

Skupina hitrostnih drsalcev iz Drsalnega kluba Kranj redno hodi tudi na državna in mednarodna tekmovanja. Na tekmovanjih lahko tekmujejo drsalci in drsalke od 6. leta starosti dalje. Razdeljeni so v starostne kategorije, katerim so določene tudi distance. Tekme imajo na otroke pozitiven učinek saj jih naučijo življenjskih veščin, kot so sprejemanje poraza, vstrajnost, organiziranost in sklepanje novih prijateljstev.

Ajda Časar

Hitrostno drsanje je primerno za vsakega otroka ne glede na njegovo znanje drsanja, telesne predispozicije, starost ali spol. Na treningih otroke razdelimo v različne starostne skupine, od začetnikov do izkušenih drsalcev,  katerim se posvečajo trenerji. Tako vsak drsalec dobi pozornost in znanje, ki ga potrebuje.

Luka Pogačar

HITROSTNO ROLANJE

V obdobju med majem in avgustom, ko drsališča mirujejo se Kranjski hitrostni drsalci ukvarjamo tudi s hitrostnim rolanjem. Hitrostno rolanje je nadvse podobno hitrostnemu drsanju, zato le ta predstavlja največji delež treningov med poletno sezono.

GALERIJA HITROSTNIH DRSALCEV

Verified by MonsterInsights