Hitrostno drsanje

Hitrostno drsanje na kratke proge je atraktivna in dinamična drsalna disciplina. Izvaja se na navadnem hokejskem drsališču na progi z dolžino 111 m. Drsalci v skupinah od 2-7 tekmujejo v 4 različnih disciplinah (500m, 1000m, 1500m in štafeta). Discipline so za mlajše drsalce kranjše. Drsalci na ledu poskušajo razviti čim višjo hitrost, saj se ne borijo zgolj proti ostalim drsalcem temveč tudi s časom.

Hitrostno drsanje na kratke progre je primeren šport za dekleta in fante vseh starosti, saj je dinamičen, ne vključuje nasilja in je varen. Hitrostno drsanje se sicer šeteje pod individualne športne discipline, vendar je brez podpore dobre ekipe na treningih težko uspeti, zato trenerji in drsalisci delam na močni povezanosti skupine v kateri se otroci družijo in skupaj trenirajo.

V skupino hitrostnega drsanja se lahko vključi vsak otrok od 6. leta starosti dalje, ne glede na njegovo sposobnost oz. predhodno znanje drsanja. Znotraj treningov namreč otroke razdelimo v različne težavnostne skupine od začetnikov, do izkušenih drsalcev.

Kot klub se večkrat na sezono udeležimo tudi mednarodnih in državnih tekmovanj na katerih lahk tekmujejo vsi otroci od 6. leta starosti dalje.

Verified by MonsterInsights